Nvidia пропонує оновити прошивку GeForce RTX 4080/4090 для вирішення проблеми з порожнім екраном

На додаток до оплавленого роз'єму 12VHPWR новоспечені власники карток GeForce RTX 4090 можуть зіткнутися з проблемою відсутності зображення під час запуску комп'ютера. На щастя, розв'язати другу проблему Nvidia вдалось досить швидко. Для її усунення на відеокартах GeForce RTX 4090 та RTX 4080 потрібно оновити прошивку графічного прискорювача через спеціальний інструмент.

RTX 4090

«Щоб забезпечити сумісність із певними UEFI може знадобитися оновлення прошивки графічного процесора Nvidia. Без оновлення графічні карти на певних материнських платах, які працюють у режимі UEFI, можуть показувати пустий екран під час запуску, доки не завантажиться ОС. Це оновлення слід застосовувати, лише якщо під час завантаження з’являються порожні екрани», — розповідає Nvidia.

Для оновлення прошивки на відеокартах GeForce RTX 4090 та RTX 4080 необхідно запустити програму NVIDIA GPU UEFI Firmware Update Tool v1.2, після чого слідувати інструкціям на екрані. Більш детальна інформація та посилання для завантаження доступні на сайті Nvidia.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 17.11.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: