У проблемах з роз'ємом 12VHPWR на GeForce RTX 4090 винне неправильне підключення

Корпорація Nvidia нарешті виступила із заявою щодо проблем з (12+4)-контактним роз'ємом живлення 12VHPWR на відеокарті GeForce RTX 4090. Перший випадок вигоряння цього конектора був зафіксований майже місяць тому, а на сьогодні Nvidia відомо приблизно про півсотню таких інцидентів. До речі, сумарна кількість проданих відеокарт GeForce RTX 4090 вже перевищила 130 тисяч штук.

12VHPWR

В ході власного розслідування Nvidia дійшла висновку, що однією з головних причин вищезазначеної проблеми є помилка користувачів. Як підкреслив чипмейкер, роз'єм 12VHPWR має бути повністю вставлений у відеокарту. Щоб уникнути проблем, Nvidia рекомендує спочатку під'єднати перехідник або кабель до відеокарти, переконавшись у надійному контакті, а вже після цього встановлювати 3D-прискорювач у материнську плату.

12VHPWR

Що стосується невдатних власників GeForce RTX 4090, яким все ж таки «пощастило» оплавити роз'єм додаткового живлення, то вони можуть обміняти відеокарту за гарантією. Nvidia разом з AIB-партнерами обіцяє всіляко прискорити цей процес.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 110)

Всі новини за 19.11.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: