Colorful випускає GeForce RTX 3070 Ti на базі старшого GPU GA102

Китайський виробник Colorful представив три незвичайні версії GeForce RTX 3070 Ti на базі старшого графічного процесора GA102 (RTX 3080/3090). Звичайна версія відеокарти використовує більш простий та економний GPU GA104 у поєднанні з пам'яттю GDDR6X. Нові версії Colorful iGame Vulcan OC, iGame Advanced OC та iGame Ultra White OC засновані на урізаному GA102. За своїми характеристиками ці відеокарти не відрізняються від перших ревізій GeForce RTX 3070 Ti, але їхнє енергоспоживання вище.

Наприклад, дві версії Colorful GeForce RTX 3070 Ti iGame Vulcan OC абсолютно ідентичні за кількістю активних обчислювальних блоків та робочими частотами. Але якщо перша версія має TDP 310 Вт, то у нової версії 400 Вт.

Всі оновлені відеокарти оснащені трьома роз'ємами живлення на вісім контактів замість двох роз'ємів у старих версіях. Дизайн друкованої плати, ймовірно, базується на GeForce RTX 3080, але з деякими спрощеннями. Нова та стара ревізії відрізняються лише приставкою V2 у назві.

Відеокарти оснащені потужним охолодженням. Кулер займає до трьох слотів і кожна модель оснащена трьома великими вентиляторами. Окремо варто відзначити Colorful GeForce RTX 3070 Ti iGame Ultra White OC, яка вирізняється на загальному тлі білим дизайном.

Colorful реалізує такі відеокарти тільки всередині Китаю, але сама ситуація може свідчити про великі запаси старих чіпів GA102. Адаптація старшого GPU для дешевшої відеокарти дозволяє реалізувати браковані надлишки до анонсу нових моделей GeForce RTX 40 серії, які прийдуть на зміну в цій ціновій категорії.

Джерело: Videocardz.com

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 21.11.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: