Минулого кварталу постачання графічних ядер впало на 25,1%

Аналітична компанія Jon Peddie Research (JPR) опублікувала нову доповідь про стан ринку графічних ядер для персональних комп'ютерів. За підсумками третього кварталу їх поставки склали 75,5 млн одиниць, що на 25,1% менше від показників аналогічного періоду 2021-го. Варто додати, що у своїх підрахунках експерти враховують як дискретні, так і вбудовані у процесор відеоядра.

У настільному сегменті постачання GPU/iGPU скоротилися на 15,4%, а в мобільному — на 30%, що є найбільшим падінням з 2009 року. Якщо розглядати показники трійці лідерів ринку, то відвантаження відеоядер AMD впало на 47,6% щодо другого кварталу, Nvidia — на 19,7%, а Intel у цей час вдалося збільшити показники на 4,7%. Не дивно, адже процесори рідко обходяться без інтегрованої графіки.

З інших цікавих фактів, наведених у доповіді Jon Peddie Research, можна виділити скорочення ринку процесорів для ПК (на 18,6% щодо 2021-го), а також зниження постачання графічних карток більш ніж на третину щодо другого кварталу. Про розстановку сил у сегменті дискретних відеоядер аналітики JPR, ймовірно, розкажуть в окремому матеріалі.

Джерело:
Jon Peddie Research

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 23.11.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: