За підсумками третього кварталу Nvidia зайняла 88% ринку дискретних GPU

Веб-ресурс WCCFTech поділився новими подробицями із доповіді Jon Peddie Research (JPR) щодо ситуації на ринку графічних ядер. Експерти JPR вже зазначали, що у третьому кварталі постачання відеоядер для персональних комп'ютерів впало на 25,1%. Однак у сегменті дискретних GPU ситуація ще гірша.

У третьому кварталі AMD, Intel та Nvidia відвантажили 14 мільйонів графічних процесорів. Це на 42% менше від показників аналогічно періоду минулого року, коли «червоні» та «зелені» поставили 24 мільйони GPU. Нагадаємо, що у вересні криптовалюта Ethereum перейшла на модель Proof-of-Stake, завдяки чому майнери перестали скуповувати відеокарти, немов гарячі пиріжки. На постачанні графічних ядер також відгукнулося загальне скорочення ринку персональних комп'ютерів.

Безперечним лідером ринку дискретних GPU є корпорація Nvidia. Минулого кварталу вона поставила 88% усіх графічних процесорів. На другому місці з 8% розташувалася компанія AMD, а корпорація Intel з дебютною лінійкою графічних прискорювачів Arc Alchemist займає 4% ринку. Інформація про розміщення сил у мобільному та настільному сегментах ринку dGPU наведена нижче.

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Всі новини за 24.11.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: