PCI-SIG нагадала партнерам про відповідальність за безпеку роз'єму 12VHPWR

Організація PCI Special Interest Group (PCI-SIG) виступила із заявою щодо проблем із роз'ємом 12VHPWR на відеокарті GeForce RTX 4090. До цього її підштовхнув недавній позов проти корпорації Nvidia. Невдатний власник GeForce RTX 4090 звинувачує «зеленого» чипмейкера у продажу неякісного товару, який створює серйозні ризики для безпеки кожного покупця.

12VHPWR

«PCI-SIG бажає донести до всіх учасників, які виробляють та продають технології PCI-SIG (включаючи 12VHPWR), про необхідність вжиття всіх відповідних та розумних заходів для забезпечення безпеки кінцевого користувача, у тому числі перевірку зареєстрованих проблемних випадків за участю споживачів, як стверджується у вищезгаданому судовому розгляді.

Нагадуємо учасникам, що специфікації PCI-SIG надають необхідну технічну інформацію для забезпечення сумісності та не зачіпають проєктування, методи виробництва, матеріали, випробування на безпеку, допуски безпеки чи виготовлення. При впровадженні специфікації PCI-SIG учасники відповідають за проєктування, виробництво та тестування, включаючи перевірку безпеки своїх продуктів».

Варто додати, що такі організації, як PCI-SIG, нечасто виступають з подібними заявами для широкої публіки. У цьому випадку, на думку закордонних колег, PCI Special Interest Group прагне убезпечити себе від потенційних проблем. Сама ж Nvidia пояснює вигоряння роз'єму 12VHPWR неправильним підключенням, при цьому на другу половину листопада їй було відомо про півсотню таких інцидентів.

Джерела:
Tom's Hardware
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 02.12.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: