Процесори AMD Ryzen Threadripper 7000 можуть вийти у вересні 2023-го

Ми вже розповідали, що у планах AMD на 2023 рік значиться випуск наступного покоління процесорів Ryzen Threadripper. В основу майбутніх CPU ляже мікроархітектура Zen 4, яка вже була випробувана в настільних та серверних чипах, а головними нововведеннями стануть підтримка оперативної пам'яті DDR5 та високошвидкісного інтерфейсу PCI Express 5.0. За останньою інформацією, офіційний дебют чипів Ryzen Threadripper 7000 (Storm Peak) відбудеться у вересні.

Ryzen Threadripper

Повідомляється, що AMD готує до випуску відразу дві платформи, як це було з sTRX4 та sWRX8. Перша розрахована на ентузіастів і зможе запропонувати 4-канальну пам'ять DDR5, 64 лінії PCI Express 5.0 та підтримку оверклокінгу. Друга призначена для робочих станцій й похвалиться 8-канальною DDR5, 128 лініями PCI-E 5.0, але разом з цим розгін процесора та ОЗП буде недоступним. Процесори відповідно отримають маркування Ryzen Threadripper та Ryzen Threadripper PRO.

Відносно максимальної кількості ядер Zen 4 у нових Ryzen Threadripper, на жаль, подробиць не надходило. Варто додати, що в лабораторіях AMD тестуються 96-ядерні моделі. Що не дивно, зважаючи на близькість «червоних» платформ для серверного та HEDT-сегменту. Саме стільки пропонує EPYC 9654 — флагман сімейства AMD Genoa.

Ryzen Threadripper

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Всі новини за 19.12.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: