Intel може скасувати процесори Meteor Lake-S для десктопного сегмента

З'явилися нові чутки про майбутнє покоління процесорів Intel Core під кодовою назвою Meteor Lake-S, які мали стати основою Core 14-ї серії. Це процесори з чиплетним дизайном. Використовується відразу три кристали, які виготовлені за різними технологічними нормами. Meteor Lake-S повинні перейти на техпроцес Intel 4. Топові процесори отримають 22 ядра (6 високопродуктивних та 16 енергоефективних), плюс 4 графічні ядра Intel Xe. Запуск цих CPU очікувався 2023 року, потім заговорили про затримку до 2024 року.

Тепер інсайдер OneRaichu заговорив про повне скасування Meteor Lake-S для настільних систем, Intel запустить їх тільки в мобільному сегменті.

Якщо говорити про найближчі плани Intel, то у 2023 ми побачимо Raptor Lake-S та Raptor Lake-S Refresh. Останні отримають підвищені частоти без суттєвих архітектурних покращень. При цьому покоління Raptor Lake теж не внесло кардинальних змін, це покращені Alder Lake. Зі скасуванням Meteor Lake-S намічається ситуація, коли три покоління процесорів Intel будуть використовувати один сокет LGA1700.

Наступний сокет LGA1851 повинен був дебютувати в Meteor Lake-S. Але тепер першими процесорами для нього можуть стати Arrow Lake-S. Це покоління буде розвитком архітектури Meteor Lake-S із підвищенням продуктивності ядер та збільшенням пропускної здатності між різними модулями. Старші Arrow Lake-S повинні отримати 24 ядра (8 високопродуктивних та 16 енергоефективних). Виробництво CPU планується на майбутньому техпроцесі Intel 20A (2 нм) за технологією RibbonFET. Графічний модуль вироблятиметься за технологією 4 нм або 3 нм. І за чутками, новий сокет LGA1851 також може прослужити три покоління процесорів.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Всі новини за 24.12.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: