І знову про перегрів Radeon RX 7900 XTX — підозрюють браковану партію

На тлі великої кількості скарг щодо перегріву відеокарт Radeon RX 7900 XT/XTX відомий блогер та оверклокер Роман «der8auer» Хартунг провів своє розслідування. Детально про його висновки ми писали вчора. Дослідним шляхом було з'ясовано, що в горизонтальному положенні відеокарти прогріваються сильніше і температура гарячої точки Hot Spot швидко досягає критичних значень. der8auer припустив, що причина у випарній камері.

З ним згоден Ігор Валлоссек із ресурсу Igor's Lab. Він отримав анонімний коментар з цього приводу від одного OEM-виробника. Судячи з його натяків, це виробник систем охолодження. Представник компанії вважає, що йдеться про браковану партію референсних відеокарт Radeon RX 7900. Можливо, з конвеєра зійшла як мінімум одна партія Radeon з камерою випаровування, в якій мало рідини. Усередині камери утворюється мало конденсату та теплообмін йде гірше.

Також Ігор Валлоссек вказує на проблему контролю, коли перевірити реальну ефективність випарної камери можливо тільки після того, як пристрій повністю зібрано. При цьому в його розпорядженні є фото інфрачервоної камери з випробуванням Radeon від безпосереднього виробника, компанії PC Partner, і на них все відмінно. Однак самі випробування проходили у вертикальному положенні та могли ставитись на іншій партії.

Компанія AMD поки що не коментує ситуацію. На окремі скарги у техпідтримку користувачі отримують відповідь, що 110 градусів це нормальний режим для даного продукту.

Джерело:
Igor's Lab

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Всі новини за 03.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: