Intel випустила серверні процесори Xeon Scalable 4-го покоління

Корпорація Intel повідомила про вихід серверних процесорів Xeon Scalable 4-го покоління із кодовим ім'ям Sapphire Rapids. У нових «камінцях» чипмейкер наростив максимальну кількість ядер до 60 штук, а також підготував лінійку з вбудованим буфером HBM2e. Для них компанія запустила окремий бренд Xeon Max.

Intel Xeon Scalable

У новому поколінні процесорів Intel Xeon використовується багаточипове компонування: об'єднані чотири окремі кристали та опціональний буфер HBM2e місткістю 64 ГБ. З особливостей новинок варто виділити 8-канальний контролер оперативної пам'яті DDR5, підтримку інтерфейсу PCI Express 5.0 й протоколу CXL 1.1, а також апаратні блоки для прискорення завдань, на кшталт шифрування та стиснення даних. Для випуску CPU Sapphire Rapids використовується 10-нм технологія Intel 7.

Intel Xeon Scalable

Intel Xeon Scalable

Що стосується модельного ряду, то Intel підготувала рішення для найрізноманітніших завдань. Є моделі для «хмари», ресурсомістких обчислень, віртуалізації та інших сфер, у тому числі процесори з підтримкою 8-сокетних конфігурацій. Загалом Intel підготувала понад півсотні процесорів. Основні характеристики та рекомендовані ціни новинок наведені у таблиці нижче.

Intel Xeon Scalable

Intel Xeon Scalable

Крім того, Intel підтвердила плани випустити нову платформу для робочих станцій на базі CPU Sapphire Rapids та чипсету W790. Офіційна презентація процесорів Xeon W2400 та W3400 запланована на 15 лютого. Найближчим конкурентом з боку AMD стануть чипи Ryzen Threadripper Pro.

Intel Xeon

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 11.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: