Сервісний центр відзначив сплеск поломок відеокарт Radeon RX 6000-ї серії

Фахівець із ремонту відеокарт KrisFix звернув увагу на різкий сплеск поломок графічних процесорів AMD RDNA 2-го покоління. За останні три тижні до його сервісного центру надійшла 61 відеокарта Radeon RX 6800/6900, з яких 48 екземплярів виявилися не ремонтопридатними. Поєднує їх «мертвий» графічний чип Navi 21 з коротким замиканням по лініям живлення та/або фізичними пошкодженнями.

Navi 21

В цей час важко сказати, що саме призвело до різкого виходу з ладу топових відеокарт AMD Radeon минулого покоління. Однак KrisFix опитав своїх клієнтів та з'ясував, що всі вони користувалися графічним драйвером, який AMD випустила на початку грудня. При цьому відеокарта могла вийти з ладу як під час гри, так і під час перегляду YouTube або без будь-якого навантаження.

Navi 21

У будь-якому випадку перед тим, як робити будь-які висновки, варто дочекатися більш точної інформації про причини проблеми або коментарів від самої AMD. Остання, до речі, нині зайнята обміном еталонних відеокарт Radeon RX 7900 XTX із дефектною випарною камерою.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 96)

Всі новини за 11.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: