AMD випускає великий посібник з архітектури RDNA 3 на допомогу розробникам

Через місяць після релізу нових відеокарт серії Radeon RX 7900 компанія AMD опублікувала великий посібник із набору інструкцій графічної архітектури AMD RDNA 3. Великий документ AMD RDNA 3 Instruction Set Architecture налічує 606 сторінок. Він допоможе в програмуванні та оптимізації коду під нові GPU. Керівництво дає уявлення про модель виконання коду, ієрархію пам'яті та описує всі інструкції нової архітектури. Це допоможе у низькорівневій оптимізації коду.

Поки що на ринку доступні лише дві моделі на базі графічного чіпа Navi 31 — це Radeon RX 7900 XTX та Radeon RX 7900 XT. Попри оптимістичні заяви самої AMD, ці відеокарти не вразили покупців. Їх продуктивність виявилася нижчою за прогнозовану, були чутки про можливі проблеми з попередньою вибіркою шейдерів (shader prefetch HW) і реальна проблема з браком випарної камери у деяких референсних відеокарт. Можна сподіватися, що згодом оптимізація під нові рішення AMD покращиться.

Незабаром будуть представлені мобільні відеокарти на GPU Navi 33. За чутками AMD планує ще три GPU нового покоління Navi RDNA 3. Також нова архітектура використовується вбудованою графікою в гібридних процесорах APU Phoenix.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 12.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: