Процесори Intel Lunar Lake отримають архітектуру для мобільних пристроїв із низьким енергоспоживанням

У лабораторіях Intel кипить робота одразу над кількома поколіннями процесорів. Фахівці чипмейкера працюють над «рефрешем» сімейства Raptor Lake, чий реліз відбудеться цього року, над багаточиповими Meteor Lake та Arrow Lake, а також над CPU Lunar Lake. В останніх Intel планує кардинально переробити архітектуру з прицілом на мобільні пристрої.

Intel Meteor Lake
Intel Meteor Lake

Мікроархітектура для чипів Intel Lunar Lake розробляється «з нуля», причому компанія приділяє першочергову увагу продуктивності на ват. Про це розповів Ян Катресс (Ian Cutress), головний редактор веб-видання AnandTech. Додамо, що в Мережі вже з'являлася інформація про те, що CPU Lunar Lake розробляються з урахуванням 15-ватного рівня енергоспоживання, інакше кажучи, вони призначені для тонких й легких ноутбуків.

Intel Lunar Lake

Крім того, неофіційні джерела приписують новим чипам графічний блок на архітектурі Xe2-LPG та техпроцес Intel 18A. Випуск мікросхем за цією технологією корпорація розраховує налагодити в другій половині 2024-го, тому CPU Lunar Lake дебютують на ринку не раніше 2025-го. Офіційними подробицями про майбутні покоління процесорів Intel має поділитися 26 січня, коли буде опубліковано фінансові підсумки минулого кварталу.

Intel Lunar Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 13.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: