Протестована «турбінна» відеокарта GeForce RTX 4090

Нещодавно ми писали, що в Китаї помічено незвичайну відеокарту GeForce RTX 4090 з кулером турбінного типу. Більшість відеокарт цієї серії оснащені кулером завтовшки 3-4 слоти на три вентилятори. Тому наявність такої версії здається дивовижною.

Користувач Reddit під псевдонімом BottleneckEvader став власником цієї відеокарти та поділився своїми враженнями. Причиною покупки стали невеликі розміри відеокарти, тільки така GeForce RTX 4090 влізла у компактний корпус Fractal Torrent Nano. При цьому карта обійшлася покупцеві у 2675 доларів США, що можна порівняти з вартістю топових моделей MSI Suprim у його країні.

Відеокарта не має розпізнавальних знаків та торгових марок. Коробка теж виконана в «нейтральному» стилі без натяків на виробника. Ймовірно, це пов'язано з недотриманням вимог Nvidia до конструкції GeForce RTX 4090. Тому реальний виробник не афішує, з якого конвеєра зійшов продукт.

16-контактний роз'єм живлення винесений у задню частину відеокарти

У цієї версії GeForce RTX 4090 стандартний ліміт потужності 450 Вт. Турбінна конструкція не має належної ефективності для відведення такої кількості тепла. Тому нагрів високий, а шум єдиного вентилятора ще вищий. Температура графічного процесора легко досягає 78°C, а пам'ять прогрівається до 98°C. І такі температури підтримуються при швидкості вентилятора в 5200 об/хв! Користувачеві навіть довелося використовувати гарнітуру з придушенням шума, щоб нормально працювати за ПК.

Відеокарта показала стандартний результат у 3DMark Time Spy, набравши 35 908 графічних балів. У розгоні вдалося підвищити результат до 36 956 балів.

Джерело:
Reddit

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Всі новини за 19.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: