Nvidia може відправити «на пенсію» серію мобільних відеоадаптерів GeForce MX

Протягом багатьох років Nvidia пропонувала окрему лінійку графічних прискорювачів для ноутбуків початкового рівня. Відеоадаптери GeForce MX чудово справлялися з декодуванням відео та навіть могли використовуватися для запуску невибагливих ігор. Однак моделі GeForce MX550 та MX570, представлені наприкінці 2021-го, можуть стати останніми представниками цієї серії, повідомляє веб-ресурс ITHome.

Одна з головних причин, що підштовхнули Nvidia відправити «на пенсію» серію GeForce MX — зростання швидкодії інтегрованих графічних ядер. На сьогодні продуктивності iGPU досить більшості пересічних користувачів, тому у вендорів немає причин оснащувати ноутбуки малопотужною дискретною графікою. Наприклад, відеоядро Radeon 780M у складі гібридних чипів AMD Ryzen 7000 (Phoenix) має обігнати за швидкодією дискретну GeForce MX570.

До того ж у Nvidia вже є малопотужні GPU в мобільному сімействі Ada Lovelace. Рівень Total Graphics Power у моделей GeForce RTX 4050/4060/4070 Laptop можна налаштувати в діапазоні від 35 до 115 Вт, тому випускати відеоадаптери GeForce MX зі схожим показником TGP не має сенсу.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 20.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: