Microsoft інвестує мільярди доларів у творців ChatGPT

Перегони у сфері штучного інтелекту набирають обертів. Microsoft офіційно заявила про розширення співпраці з OpenAI після чуток про $10 мільярдів інвестицій у цю компанію. Серед найвідоміших проєктів OpenAI нейромережа для генерації зображення DALL-E 2 та чат-бот ChatGPT, про видатні успіхи якого останнім часом дуже часто пишуть у новинах.

Microsoft

Microsoft інвестує у розробку та розгортання суперкомп'ютерних систем для підтримки досліджень OpenAI, а також забезпечує ексклюзивну хмарну підтримку на базі платформи Microsoft Azure. Усі хмарні сервіси Microsoft підтримуватимуть робочі навантаження OpenAI. Microsoft вже почала розгортання хмарного сервісу Azure OpenAI з моделями ШІ від OpenAI, включаючи GPT-3.5, Codex і DALL-E.

У майбутньому планується інтегрувати технології OpenAI у корпоративні та споживчі продукти. Софтверний гігант планує додати мовні функції на базі штучного інтелекту у Word, PowerPoint і Outlook. Також великі плани щодо інтеграції нових можливостей у пошуковик Bing, щоб кинути виклик Google. Відомо про плани додати в Bing перетворення тексту в зображення на базі DALL-E 2.

Microsoft

Точна сума інвестицій не розкривається. Але згідно з чутками Microsoft може отримувати до 75 відсотків прибутку OpenAI, поки не забезпечить повернення своїх інвестицій, та 49 відсотків акцій компанії. Сама співпраця розвивається протягом кількох років. У 2019 році Microsoft вже вклала мільярд в OpenAI, а у 2020 році придбала ексклюзивну ліцензію на базову технологію, яка лежить в основі GPT-3.

Повертаючись до теми ChatGPT, потрібно відзначити вибухове зростання популярності даного чат-бота. Популяризація таких технологій і чат-ботів вимагатиме зростання обчислювальних потужностей для забезпечення їх функціонування. І фахівці Bloomberg вже прогнозують рекордні продажі обладнання Nvidia. Компанію називають одним із бенефіціарів вибухового зростання генеративних ШІ.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 24.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: