Зниження поставок CPU та GPU є усвідомленою стратегією AMD

Останніми роками спостерігається дефіцит та завищені ціни у багатьох сегментах ринку комп'ютерних комплектуючих. Раніше кризу напівпровідникової продукції пов'язували із наслідками пандемії на тлі збільшення глобального попиту. Але навіть після стабілізації ситуації доступність деяких відеокарт і процесорів залишається невисокою, а ціни вищі за рекомендовані. Це може бути частиною загальної стратегії великих гравців ринку, які обмежують постачання для утримання певного рівня цін.

Під час конференції з інвесторами глава AMD Ліза Су прямо визнала, що компанія недопоставила чипи в третьому і четвертому квартах минулого року. Оцінюючи ситуацію, компанія постачатиме менше продукції й в першому кварталі поточного року. Поточний період є «дном» для ринку. Попит на початку року завжди менший, також є загальна тенденція до зменшення PC-ринку. Не дивно, що ми досі маємо проблеми з доступністю нової серії Radeon RX 7900 та завищені ціни на них.

Однак навіть на тлі невеликих поставок компанія може коригувати ціни. Зокрема, процесори нового покоління Ryzen 7000 подешевшали на 20% лише через 6 тижнів після виходу.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 56)

Всі новини за 02.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: