Дженсен Хуанг порівняв запуск ChatGPT з появою iPhone

Запуск чат-бота ChatGPT став важливою подією, яка показала нові можливості для широкого застосування штучного інтелекту у повсякденному житті. ChatGPT вже може писати програмний код та якісні тексти природними мовами. Зростання популярності цієї та інших генеративних нейромереж вже впливає на індустрію та ринок напівпровідників. Найближчим часом аналітики прогнозують серйозне зростання продажів прискорювачів обчислень Nvidia, які використовують у системах глибокого навчання. Цікава думка глави Nvidia Дженсена Хуанга з цього приводу. І він поділився нею під час спілкування зі студентами бізнес-школи Каліфорнійського університету.

Відповідаючи на запитання із зали Дженсен Хуанг порівняв появу ChatGPT з появою iPhone. Як свого часу продукт Apple об'єднав все найкраще у сфері мобільних пристроїв у новому зручному продукті, так і ChatGPT поєднує все найкраще у сфері штучного інтелекту:

«Коли ми востаннє бачили настільки універсальну технологію, яка може розв'язувати проблеми та постійно дивувати людей? Він (ШІ) може написати вірш, він може заповнити електронну таблицю, може написати SQL-запит і виконати SQL-запит, може написати код на Python, може написати Verilog. Той факт, що у вас є інструмент, який може робити всі ці різні речі, дійсно дивує багатьох людей по всьому світу. Це довгоочікуваний момент для всіх, хто працював над цим. Це момент появи iPhone для штучного інтелекту».

Також Дженсен Хуанг порівняв ChatGPT з моментом появи браузерів та Javascript. Чат-бот став потужним інструментом, який здатний спростити життя та допомогти швидше реалізувати ваші ідеї. За останні 40 років комп'ютери ставали складнішими та складнішими, ускладнюючи й процес програмування. Це збільшувало технологічний розрив. Але завдяки штучному інтелекту взаємодія із сучасними комп'ютерними системами стане простішою. В майбутньому кожен зможе вирішувати свої завдання, просто попросивши такого помічника щось запрограмувати чи автоматизувати для вас.

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 13.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: