З'явилися огляди китайської відеокарти MTT S80 – аналог GeForce GT 1030 з енергоспоживанням 250 Вт

У Мережі з'явилися перші огляди відеокарти Moore Threads MTT S80. Це незалежна китайська розробка на базі власної архітектури MUSA з 4096 обчислювальними блоками. Відеокарта забезпечує теоретичну продуктивність у 14,4 Тфлопс, що можна порівняти з GeForce RTX 3060. Також новинка оснащена 16 ГБ відеопам'яті GDDR6, яка працює на 256-бітній шині. Цей продукт може похвалитися підтримкою інтерфейсу PCI-E 5.0 x16. У відеокарти три порти DisplayPort 1.4a та один порт HDMI 2.1.

Відеокарта має двослотову конструкцію із трьома вентиляторами. Зовнішнє живлення підключається через один роз'єм на вісім контактів.

Система охолодження забезпечує робочу температуру на рівні 44°C. На цьому переваги MTT S80 закінчуються.

Хоча MTT S80 позиціюється як ігровий продукт, її продуктивність є надзвичайно низькою. У відеокарти немає належної програмної підтримки, тому деякі ігри на ній не запускаються, а в тих, що запускаються, результати часом гірші за GeForce GT 1030. Обійти ультрабюджетний варіант Nvidia вдалося тільки в Lost Ark і Tree of Savior.


Енергоспоживання новинки становить 250 Вт замість 30 Вт у GeForce GT 1030.

Сам набір тестів невеликий. Можна ще відзначити нещодавню новину, що на такій відеокарті вдалося запустити Crysis, але результатів там не було. Основною проблемою виробника поки що є сумісність з іграми. І незрозуміло, чи зможе Moore Threads забезпечити якісну програмну підтримку та оптимізацію.

Ринок графічних рішень швидко розвивається, наздогнати лідерів тут дуже проблематично. Факт появи такого продукту дуже цікавий, хоча його перспективи сумнівні. Вартість MTT S80 знаходиться на рівні 300 доларів, що в кілька разів дорожче за ту ж GeForce GT 1030.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Всі новини за 13.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: