Поставки материнських плат у 2022 році знизилися на 10 мільйонів штук

Портал DigiTimes пише про серйозне зниження обсягу продажів материнських плат від провідних тайванських брендів у 2022 році. Сукупне зниження постачання плат від ASRock, ASUS, Gigabyte та MSI склало приблизно 10 мільйонів штук. Спостерігається серйозне зниження попиту, що пов'язане із закінченням карантинних заходів у багатьох країнах та завершенням майнінгової лихоманки.

Користувачі не поспішають купувати нові материнські плати, і це найбільше впливає на AMD із їх новим сокетом AM5. Також перехід на нову платформу пов'язаний із переходом на дорожчу пам'ять DDR5, що гальмує деяких користувачів. Найсильніше таке зниження попиту вдарило по ASRock, компанія відвантажила плат вдвічі менше щодо 2021 року. Також серйозне зниження спостерігається у MSI. Досить міцні позиції у Gigabyte — зниження постачання плат цього виробника лише 15%. Компанія ASUS поставила 13,6 мільйона плат замість 18 мільйонів у 2021 році.

Негативний тренд із падінням продажів у сегменті ПК швидше за все продовжиться цього року. Але деякі аналітики вважають, що нещодавні анонси нового покоління процесорів AMD і Intel можуть підігріти попит і буде невелике зростання в середині року.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 51)

Всі новини за 14.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: