Продавці на AliExpress перефарбовують пам'ять GeForce RTX 2080 Ti, щоб приховати реальне маркування чипів Micron

Нещодавно ми писали про появу на китайському вторинному ринку відеокарт із перефарбованою пам'яттю. Таким чином недбайливі продавці хотіли приховати факт тривалого використання відеокарт у майнінгу, коли через постійну дію високих температур жовтіє поверхня чипів. Автор даного розслідування Пауло Гомес (Paulo Gomes) опублікував нове відео, в якому він розповідає про перефарбовані мікросхеми пам'яті GeForce RTX 2080 Ti. Цього разу причина не в майнінгу, а у маркуванні конкретних чипів.

Перші партії GeForce RTX 2080 Ti використовували мікросхеми пам'яті Micron з маркуванням 8PA77 D9WCW. І деякі користувачі таких відеокарт зіткнулися з артефактами. Nvidia ніколи не коментувала цей факт, але в якийсь момент перевела серію RTX 2080 Ti на мікросхеми GDDR6 від Samsung. Можливо, проблема не така масова, як про неї говорили. В оглядах на нашому сайті були відеокарти з такою пам'яттю, і нарікань не виникало. Але користувачі пам'ятають про скарги, тому продавці намагаються перефарбувати мікросхеми, приховавши оригінальне маркування.

У своєму відео Пауло Гомес показав, що якщо видалити покриття, то під маркуванням 9XB77 D9WCW ховаються ті самі проблемні чипи 8PA77 D9WCW.

Проте проблема явно не є масовою. Ютубер замовив відеокарту у продавця із сумнівною репутацією, на якого вже були певні скарги. У разі покупки на AliExpress достатньо слідувати рекомендаціям і дивитися на відгуки інших покупців, щоб знизити ризик покупки з сюрпризом.

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Всі новини за 18.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: