FuriosaAI планує випускати спеціальні чипи для ChatGPT

На тлі вибухової популярності ChatGPT та генеративних нейромереж зріс попит на прискорювачі Nvidia. Але незабаром ми побачимо й низку вузькоспеціалізованих рішень. Південнокорейський стартап FuriosaAI планує запустити виробництво ШІ-чипів з підтримкою ChatGPT. Це буде друге покоління ШІ-чипів FuriosaAI, оптимізоване для мовних моделей штучного інтелекту.

Генеральний директор FuriosaAI Джун Пайк озвучив плани запустити виробництво нових чипів у середині 2023 року, щоб забезпечити постачання у першому кварталі 2024 року. Пайк раніше працював у AMD та Samsung, а FuriosaAI заснував у 2017 році. Компанія орієнтована на виробництво рішень для центрів обробки даних. Перше покоління чипів Warboy з'явилося минулого року, а масове постачання розпочнеться у другій половині цього року. Якщо Warboy вироблялися на базі 14-нм технології, то нове покоління вироблятиметься по 5-нм техпроцесу та отримає швидку пам'ять HBM3. Новий чип у 8 разів швидший за свого попередника.

Відомо, що перше покоління чипів виявилося швидше за прискорювач Nvidia T4 в тестах MLPerf. Ці рішення вже тестуються деякими корейськими IT-компаніями, включаючи місцевого гіганта Kakao Enterprise. Зараз над розробкою в FuriosaAI працює близько 100 осіб, але в планах подвоїти штат та найближчим часом залучити інвестицій на 200 мільярдів вон (близько 155 мільйонів доларів).

Джерело:
The Elec

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 20.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: