Продажі відеокарт в Китаї впали на 42%

За підсумками минулого року багато аналітиків відзначають різке зниження продажів у сегменті комп'ютерних компонентів. Найсильніше це помітно на ринку відеокарт, де раніше попит підігрівався майнінговою лихоманкою. Негативна тенденція продовжується і цього року. За підсумками січня постачання відеокарт у Китаї впало на 42% відносно аналогічного періоду минулого року. При цьому країна є найбільшим виробником та споживачем відеокарт. Такий спад означає серйозні фінансові втрати не тільки для місцевих компаній, але й для глобальних AIB-виробників.

Найміцніші позиції у компанії Colorful, яка переважно працює на внутрішній ринок. Цей виробник займає перше місце з продажу та показує відносну стабільність на тлі попередніх місяців. Наступні за популярністю бренди — ASUS, Gigabyte та MSI. І всі вони показали серйозне падіння продажів.

Початок року у Китаї завжди пов'язаний із падінням попиту через святкування Китайського Нового року. Цього року святкування завершилося 10 лютого, тому можлива стабілізація ринку та певне зростання вже за підсумками лютого. Але серйозна різниця з даними минулого року свідчить про загальну негативну тенденцію на ринку відеокарт. Важливу роль тут відіграє падіння інтересу з боку майнерів та перенасиченість вторинного ринку.

Джерело:
Mydrivers

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 21.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: