Попит на серверну пам'ять зростає на тлі популярності ШІ-сервісів

У 2022 році виробники пам'яті почали коригувати постачання, виходячи із поточних тенденцій на ринку. Йде скорочення виробництва пам'яті для смартфонів, де ринок перенасичений та середній обсяг пам'яті у таких пристроях слабко змінюється. Тому прогнози на 2023 рік у цьому сегменті залишаються консервативними. Натомість зростає попит на серверну пам'ять, і виробники збільшуватимуть її виробництво.

За прогнозами, виробництво DRAM для серверів цього року перевищить обсяги виробництва пам'яті для смартфонів. Попит на пам'ять у серверному сегменті пов'язаний із нарощуванням потужностей для високопродуктивних обчислень та штучного інтелекту. І ця тенденція буде зберігатися наступні кілька років. Найбільшу частку виробництва пам'яті DRAM найближчим часом займе пам'ять для серверів. Також зростає необхідність у швидких твердотілих накопичувачах на базі флеш-пам'яті NAND. Накопичувачі для корпоративного сегмента займуть найбільшу частку на своєму ринку до 2025 року.

Першим поштовхом для серверного ринку стала пандемія COVID-19, яка спричинила поширення хмарних сервісів. Це призвело до зростання постачання серверів та пам'яті для них. Наступним поштовхом стала популярність сервісів на базі ШІ. Запуск ChatGPT, успіх генеративних нейромереж для створення картинок та інші сервіси вже впливають на напівпровідникову індустрію. Зі збільшенням серверного парку зростає попит й на серверні компоненти. При цьому основним бенефіціаром буде Nvidia з її прискорювачами обчислень. Аналітики прогнозують рекордні доходи для Nvidia найближчими роками.

Джерело:
TechPowerUp

Всі новини за 21.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: