Кристал від десктопних чипів Intel Meteor Lake використовуватиметься у ноутбуках

У Мережі вже неодноразово з'являлася інформація про наміри Intel скасувати випуск процесорів Meteor Lake для настільних комп'ютерів. Очікується, що замість них у третьому кварталі цього року вийде сімейство Raptor Lake-S Refresh у конструктивному виконанні LGA1700, а у майбутній платформі LGA1851 процесорний гігант, ймовірно, одразу перейде на чипи Arrow Lake-S.


Зразок мобільного CPU Meteor Lake

Скасування релізу десктопних CPU Meteor Lake-S зовсім не означає, що відповідні напрацювання зникнуть безслідно. Один із варіантів кристала можна буде зустріти у мобільних рішеннях. Йдеться про конфігурацію з шістьма високопродуктивними та вісьмома енергоефективними ядрами. Intel застосує її в мобільному сімействі Meteor Lake-P.

Нагадаємо, у процесорах Meteor Lake корпорація Intel перейде на багаточипове компонування, об'єднавши окремі кристали з x86-ядрами, графічним блоком та системною логікою. Чипмейкер вже демонстрував інженерні зразки CPU для ноутбуків, де видно чотири мікросхеми. Для їх випуску Intel може використовувати як різні техпроцеси, так й різні фабрики. Реліз мобільних CPU Meteor Lake заплановано на другу половину 2023 року.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Всі новини за 21.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: