Виторг Nvidia за останній рік склав майже $27 мільярдів

Напередодні Nvidia підбила фінансові підсумки четвертого кварталу, який закінчився для корпорації із Санта-Клари 29 січня. Виторг «зеленого» чипмейкера за цей період склала $6 мільярдів, тобто на 21% менше ніж за аналогічний період роком раніше. Чистий прибуток впав більш ніж удвічі — з $3 млрд до $1,4 млрд.

Nvidia

Якщо розглядати показники останні 12 місяців, то виторг Nvidia залишився на тому ж рівні, що і роком раніше — майже $27 мільярдів. Чистий прибуток при цьому впав на 55% — з $9,75 млрд до $4,37 млрд.

У минулому кварталі ключовим напрямком бізнесу Nvidia став випуск прискорювачів для центрів обробки даних. Воно і не дивно, враховуючи зростаючу популярність чат-ботів та інших нейромереж. У листопаді-січні відповідний підрозділ приніс «зеленим» $3,6 млрд виторгу. Це вдвічі більше за показники ігрового підрозділу, який довгий час формував левову частку доходів Nvidia.

Nvidia

Якщо говорити про інші напрямки бізнесу, то професійна графіка принесла «зеленим» $226 мільйонів (-65%) виторгу, автомобільний підрозділ прозвітував про $294 млн (+135%), а на продажі OEM-продукції Nvidia отримала $84 мільйонів (-56%). Поточний квартал Nvidia розраховує завершити із виторгом близько $6,5 млрд.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 23.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: