Минулого кварталу постачання графічних ядер для ПК впало на 38%

Аналітична компанія Jon Peddie Research (JPR) опублікувала нову доповідь про ситуацію на ринку графічних ядер для персональних комп'ютерів. У четвертому кварталі їх поставки впали до 64,2 млн штук. Це на 38% менше від показників аналогічного періоду 2021-го: у настільному сегменті падіння склало 24%, у ноутбучному — 43%. Звертаємо увагу, що у своїх підрахунках експерти враховують як дискретні, так й вбудовані у процесор відеоядра.

Лідером ринку, як і раніше, залишається корпорація Intel, чиї процесори рідко обходяться без інтегрованих графічних ядер. За підсумками минулого кварталу її частка становить 71%. AMD та Nvidia відповідно поставили 12% та 17% всіх відеоядер для ПК. В середньому на один комп'ютер припадає 1,18 GPU (вбудованих + дискретних).

У своїй доповіді аналітики JPR також торкнулися теми поставок центральних процесорів. Порівняно з четвертим кварталом 2021 року вони впали на 35,3% — до 54 мільйонів пристроїв.

Детальну інформацію про стан справ на ринку дискретних GPU експерти Jon Peddie Research нададуть в окремому матеріалі. Зараз, хіба що, згадується зростання поставок графічних карт розширення на 7,8% щодо третього кварталу. Тобто з 6,9 млн у липні-вересні до приблизно 7,4 млн відеокарт у жовтні-грудні.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Всі новини за 28.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: