Intel наздогнала AMD за обсягом поставок графічних процесорів

На додаток до загального аналізу ситуації на ринку відеоядер для персональних комп'ютерів аналітики Jon Peddie Research поділилися інформацією про постачання дискретних GPU. За підсумками минулого кварталу було відвантажено 13 мільйонів графічних процесорів. Це вдвічі менше, ніж за аналогічний період 2021 року. Однак не варто забувати, що на той час спостерігався величезний попит на відеокарти з боку майнерів.

Intel

Дуже цікаво виглядає розстановка сил на ринку дискретних GPU. Незмінним лідером є корпорація Nvidia з показником 82%, тоді як друге та третє місця ділять між собою AMD та Intel з 9% частками. Підкреслимо, що процесорний гігант випустив лінійку ігрових 3D-прискорювачів Arc Alchemist лише торік, але вже зміг наздогнати одного зі старожилів ринку дискретних відеоядер.

GPU

В останні місяці фахівці Intel були зайняті усуненням проблем й «дитячих хвороб» відеокарт Arc A-серії та в цілому досягли непоганих успіхів у цьому напрямку. Їхня продуктивність потроху зростає з кожним випуском графічного драйвера, не кажучи про окремі оптимізації для популярних ігор. До того ж Intel нещодавно наростила постачання на європейський ринок, тому цікаво буде подивитися, яких успіхів вона досягне в поточному кварталі.

Джерело:
PCWorld

 
Обговорити в форумі (коментарів: 77)

Всі новини за 01.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: