Pure Storage обіцяє випустити накопичувачі NVMe місткістю 300 ТБ до 2026 року

Твердотілі накопичувачі поступово витісняють жорсткі диски. Єдиною перевагою класичних HDD є велика місткість. Завдяки цьому вони ще застосовуються в центрах обробки даних та у споживчому сегменті. Але незабаром ця перевага буде втрачена. Зокрема, компанія Pure Storage планує представити твердотілі диски NVMe обсягом 300 ТБ через три роки. Про це заявив технічний директор компанії в інтерв'ю Blocks & Files. Він представив дорожню карту компанії на три найближчі роки. Враховуючи сучасні тенденції, Pure Storage розраховує вийти на рекордні 300 ТБ вже у 2026 році.

Американський виробник Pure Storage спеціалізується на дискових масивах All-Flash Array (AFA) на базі модулів DirectFlash (DFM). Компанія виробляє серверні системи зберігання даних Pure Storage DFM на основі мікросхем NAND у поєднанні із власною операційною системою Purity. На цей час максимальна пропозиція Pure Storage — це сховище FlashBlade на 1920 ТБ. Якщо виробник перейде на SSD по 300 ТБ, він зможе представити сховище на 12 ПБ (петабайт).

Проте все це виглядає надто оптимістично. Навіть у виробників жорстких дисків скромніші прогнози на найближчі роки. Seagate до 2026 року лише планує вийти на місткість 50 ТБ у жорстких дисках на базі технології HAMR. Хоча тайванський ресурс IThome пише, що деякі виробники SSD для корпоративного сегмента вже мають плани випуску накопичувачів до 200 ТБ. А компанія Nimbus Data вже відкрила замовлення на накопичувач ExaDrive DC Series обсягом 100 ТБ за ціною близько 40 000 доларів.

Джерела:
Wccftech
IThome

Обговорити в форумі (коментарів: 90)

Всі новини за 06.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: