TeraWulf запускає ферму для майнінгу біткоїнів потужністю до 300 МВт та живленням від ядерного реактора

Американська компанія TeraWulf запускає масштабну ферму Nautilus Cryptomine для видобутку Bitcoin у штаті Пенсільванія. Найближчими днями буде під'єднано 8000 майнерів, які мають забезпечити продуктивність близько 1 EH/s (екзахеш за секунду). До травня компанія планує під'єднати ще стільки ж та вийти на продуктивність 1,9 EH/s. На першому етапі потужність цього підприємства становитиме 50 МВт, але після повного розгортання всіх пристроїв потужність Nautilus Cryptomine може сягнути 300 МВт.

Нова ферма повністю запитана від атомної електростанції, і це перший такий об'єкт у США. Компанія уклала довгостроковий контракт на постачання електроенергії на п'ять років за ціною 2 центи за кВт∙год. Це набагато нижче за середню вартість електроенергії для промисловості в США. Компанія TeraWulf зазначає, що Nautilus є першим у своєму роді підприємством з видобутку біткоїнів, що отримує надійну, безвуглецеву та цілодобову стабільну потужність від атомної електростанції Susquehanna потужністю 2,5 ГВт у Пенсільванії.

Варто зазначити, що Nautilus Cryptomine є спільним проєктом. Як партнери згадуються Cumulus Coin, а також енергетична компанія Talen Energy Corporation, співпраця з якою і забезпечила такий вигідний тариф. TeraWulf розраховує, що Nautilus Cryptomine стане одним із найбільших підприємств для майнінгу в США. Разом з іншими об'єктами компанія планує вийти на загальну продуктивність у 5,5 EH/s вже в другому кварталі цього року. При цьому TeraWulf наголошує на використанні енергії з нульовим виробом вуглецю — це атомна, гідро та сонячна енергія.

Джерела:
TeraWulf
Coindesk.com

Обговорити в форумі (коментарів: 110)

Всі новини за 08.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: