Intel оновила рекомендації до роз'єму додаткового живлення 12VHPWR

Роз'єм живлення 12VHPWR, яким оснащуються відеокарти GeForce RT 40-ї серії, зустріли, м'яко кажучи, неоднозначно. Через два тижні після виходу флагманської GeForce RTX 4090 було зафіксовано перший випадок вигоряння нового конектора, а у наступні місяці кількість скарг лише зросла. Сама Nvidia списує проблеми на помилку користувачів, які не до кінця вставили роз'єм у відеокарту.

12VHPWR

Ми вже знаємо, що роз'єми та перехідники 12VHPWR випускаються двома компаніями, а контакти в них трохи відрізняються за конструкцією. На думку закордонних колег, вищеописана проблема сильніше виявляється на одному із двох варіантів. Аналогічної думки, судячи з усього, дотримується корпорація Intel.

У оновлених рекомендаціях для роз'єму 12VHPWR процесорний гігант рекомендує використовувати варіант із чотирма пружинами. Він забезпечує більшу площу контакту, ніж конструкція з трьома заглибленнями з боків, що своєю чергою робить роз'єм більш стійким до ослаблення контакту при згинанні кабелю та зменшує його нагрівання.

12VHPWR

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 76)

Всі новини за 13.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: