Samsung розпочне масове виробництво на базі покращеного 4-нм техпроцесу в першій половині 2023 року

Компанія Samsung Electronics опублікувала бізнес-звіт, в якому озвучено плани з розвитку виробництва на базі технології 4 нм. У планах запуск масового виробництва чипів на базі покращеного техпроцесу у першій половині цього року. Це станеться з переходом на друге та третє покоління технології.

Компанія вже виробляє комерційні чипи на основі раннього техпроцесу SF4E, але зазнає певних труднощів з ефективністю конвеєра. Поліпшений техпроцес дозволить трохи зменшити площу кристалів і підняти відсоток виходу працездатних чипів. Інсайдери галузі оцінюють вихід придатних чипів на 4-нм конвеєрі Samsung Electronics у 60%. Це далеко від лідера індустрії TSMC з 70-80%, але ефективність виробництва корейського гіганта невпинно зростає.

Хоча вже стартувало виробництво чипів на 3-нм техпроцесі, переважна більшість напівпровідникових чипів все ще виробляється на базі 4  і 5 нм. За даними дослідницької фірми Counterpoint Research на третій квартал минулого року на ці чипи припало 22% продажів від усієї напівпровідникової продукції. Мікросхеми на базі техпроцесів 6 нм та 7 нм займають 16% ринку, чипи на техпроцесах 16/14/12 нм займають 11% ринку.

З покращенням свого 4-нм техпроцесу Samsung Electronics має серйозні шанси зміцнити позиції на ринку. Також у найближчих планах корейського гіганта запуск виробничої лінії на 4 нм в американському штаті Техас у 2024 році. Конкурент TSMC планує того ж року запустити своє виробництво на базі 4 нм на новому заводі в штаті Аризона. Так що цей техпроцес ще довго зберігатиме актуальність, а конкуренція в цьому сегменті ринку зростає.

Джерело:
BusinessKorea

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 13.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: