Samsung витратить 230 мільярдів доларів на нові заводи у Південній Кореї

Компанія Samsung Electronics озвучила амбітні плани щодо розширення напівпровідникового виробництва в Південній Кореї. Протягом найближчих 20 років компанія інвестує 230 мільярдів доларів у розвиток нових заводів із виробництва мікросхем та пам'яті. Буде збудовано п'ять нових фабрик навколо Сеула. Це дозволить створити найбільшу базу виробництва мікросхем.

Все це є частиною загальної стратегії Міністерства торгівлі, промисловості та енергетики Південної Кореї (MOTIE). Країна зміцнює національну напівпровідникову індустрію для збереження конкурентоспроможності. Міністерство планує інвестувати 422 мільярди доларів до 2026 року для розвитку шести основних напрямків: виробництво напівпровідників, акумулятори для електромобілів, автономні транспортні засоби, роботи та дисплеї. $260 мільярдів із цієї суми підуть на розвиток напівпровідникового виробництва.

Ці процеси відбуваються на тлі експансії тайванських компаній в інші регіони. Найближчими роками TSMC запустить два заводи в США і два заводи в Японії. Також ми нещодавно писали про плани консорціуму Rapidus запустити у Японії виробництво 2-нм чипів.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 16.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: