Nvidia постачатиме до Китаю прискорювач H800, який не порушує експортні обмеження США

Наприкінці літа американська влада ввела нові експортні обмеження, які перешкоджають постачанню передових прискорювачів обчислень до Китаю. Зокрема, Nvidia не може відвантажувати китайським замовникам моделі A100 та H100. Обидва прискорювачі сьогодні мають величезний попит через зростання популярності генеративних нейромереж та чат-ботів, на кшталт відомого ChatGPT.

H100

Лазівку для обходу експортних обмежень «зелені» знайшли досить швидко. Вже у листопаді стало відомо про випуск окремої лінійки прискорювачів A800, які можуть безперешкодно постачатися до Китаю. Вони поступаються швидкодією пристроям A100, зате повністю відповідають експортним вимогам Сполучених Штатів.

Окремо для китайського ринку Nvidia також випустить прискорювач обчислень H800 — урізану версію флагманського H100. Щодо того, що саме буде відправлено «під ніж» у новій моделі, офіційної інформації не надходило. Однак у випадку A800 вистачило зменшити швидкість інтерфейсу NVLink з 600 до 400 Гбайт/с. Якщо вірити джерелам Reuters, у прискорювачі H800 пропускна здатність буде урізана удвічі щодо H100.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 22.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: