AMD працює над процесорами з двома видами x86-ядер

З випуском процесорів Core 12-го покоління (Alder Lake), у яких використовуються два види ядер, корпорація Intel задала напрямок розвитку x86-процесорів на найближчі роки. Незабаром схожі продукти випустить компанія AMD. Про це стало відомо із документації AMD Processor Programming Reference.

У документах чипмейкера згадуються два види x86-ядер: високопродуктивні та енергоефективні. Вони повинні з'явитися в сімействі гібридних чипів AMD Phoenix з мікроархітектурою Zen 4. Найімовірніше, йдеться про наступників або окремі модифікації цих APU (умовне сімейство Phoenix 2). Представлені на початку січня моделі APU Phoenix містять до восьми однакових ядер Zen 4.

Неофіційні джерела тим часом приписують чипам Phoenix 2 конфігурацію із двома високопродуктивними та чотирма енергоефективними ядрами. Ці процесори будуть використовуватися в мобільних пристроях, на зразок тонких і легких ноутбуків або портативних ігрових консолей.

Варто додати, що AMD вже формально анонсувала енергоефективний варіант ядер Zen 4 — йому присвоєно назву Zen 4c. Він використовуватиметься в серверних процесорах EPYC сімейств Bergamo та Siena.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 126)