Nvidia вважає, що криптовалюти не мають користі для суспільства

Періодичний інтерес до криптовалют та майнінгу призводить до різкого сплеску попиту на відеокарти, які використовуються для видобутку альткоїнів. Останній пік майнінгової лихоманки припав на 2021-2022 роки. Це призвело до рекордних цін на графічні прискорювачі та великий дефіцит на ринку. Очевидно, що Nvidia є одним із бенефіціарів такого попиту. Проте офіційно компанія ніколи не підтримувала майнінг та криптовалюти. Для боротьби з ними навіть випускалися спеціальні версії відеокарт LHR із захистом від майнінгу Ethereum.

Майкл Каган, головний технічний директор Nvidia, прямо заявив виданню The Guardian, що криптовалюти не мають нічого корисного для суспільства: «Я ніколи не вірив, що криптовалюта може принести користь людству. Люди роблять божевільні речі, але вони купують, а ви просто продаєте їм це». За словами Кагана, всю цю обчислювальну потужність можна пустити на корисніші речі, зокрема, на розвиток штучного інтелекту.

В черговий раз прозвучали дифірамби у бік моделі штучного інтелекту ChatGPT, який є потужним помічником і вже здатний за точним описом та запитами написати програму індивідуально під ваші запити. Відомо, що перша версія ChatGPT навчалася на суперкомп'ютері, що налічував близько 10 тисяч прискорювачів Nvidia. Два тижні тому Microsoft заявила, що купила у Nvidia ще десятки тисяч процесорів Nvidia A100 для забезпечення робочих навантажень OpenAI. Також відомо, що Amazon придбала 20 тисяч Nvidia H100 для хмарних обчислень AWS та 16 тисяч таких прискорювачів було продано Oracle. Фінансові аналітики вже називають Nvidia одним із головних вигодонабувачів від буму генеративних ШІ та пророкують компанії рекордні доходи у найближчі роки. Не дивно, що представники компанії продовжують нахвалювати ШІ та розповідають про те, як ці технології змінять наше майбутнє.

Джерело:
The Guardian

Обговорити в форумі (коментарів: 60)

Всі новини за 27.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: