ASRock A620M-HDV/M.2 — одна з перших материнських плат з набором логіки AMD A620

Незабаром асортимент материнських плат для платформи AM5 поповниться рішеннями на базі чипсета AMD A620. Цей набір логіки поступається за функціональними можливостями хабам B650(E) та X670(E), зате плати на його основі коштуватимуть відчутно дешевше. Зображеннями однієї з таких новинок сьогодні поділився веб-ресурс VideoCardz.

Модель ASRock A620M-HDV/M.2 належить до рішень формату microATX. Її оснащення включає шестифазну систему живлення процесорного гнізда, два роз'єми під модулі пам'яті DDR5, слот розширення PCI Express 4.0 x16, два PCI-E 3.0 x1, а також два роз'єми M.2 під твердотілі накопичувачі та один для бездротового модуля. Підкреслимо, що NVMe SSD працюватимуть максимум у режимі PCI-E 4.0 x4.

Ще однією важливою відмінністю плат на базі AMD A620 від моделей на старших чипсетах стане відсутність підтримки розгону процесора. Можливість підвищити частоту оперативної пам'яті при цьому залишиться. З інших особливостей плати ASRock A620M-HDV/M.2 можна відзначити наявність двох портів SATA 6 Гбіт/с та порівняно скромний набір портів на задній панелі.

Офіційно компанія AMD все ще не представила чипсет A620. Однак неофіційні джерела вказують, що материнські плати на його базі надійдуть у продаж наступного місяця.

Обговорити в форумі (коментарів: 47)

Всі новини за 27.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: