Чутки: майбутній флагман Intel Arc Battlemage зможе конкурувати з GeForce RTX 4070 Ti

Компанія Intel нещодавно вивела на ринок перше покоління дискретних графічних відеокарт Intel Arc, але вже з'явилися дані про наступне покоління. Сайт Videocardz.com звернув увагу на ролик блогера RedGamingTech, який раніше відзначався точними прогнозами та інсайдами. У цьому відео озвучено можливі характеристики майбутнього флагмана наступної лінійки відеокарт Intel Arc Battlemage.

В основі топового графічного прискорювача буде процесор під кодовою назвою BGM-G10, виконаний на базі 4-нм техпроцесу. Цей GPU отримає 64 ядра Xe-Core, і це вдвічі більше щодо нинішнього флагмана Intel Arc A770. У наступника буде 256-бітна шина пам'яті, що дозволить оснащувати відеокарти 16 або навіть 32 ГБ пам'яті. Кеш L2 становитиме 48 МБ, що менше, ніж в актуального GPU Nvidia AD103 (RTX 4080). Тактова частота нового процесора буде на рівні 3 ГГц.

Також BGM-G10 може стати основою для простіших моделей з урізаною кількістю виконавчих блоків при вужчій шині та меншому обсязі пам'яті. Наприклад, зараз Intel випускає Arc 770 і Arc 750 на базі одного GPU ACM-G10 у різних конфігураціях.

У сімействі Arc Battlemage буде покращено роботу Xe-ядер та SIMD-блоків. Планується серйозне покращення у роботі з трасуванням. Вийде відеокарта у 2024 році. Перед виходом нового покоління Intel також планує оновлену лінійку Alchemist+.

Новий флагман Intel має потенціал, щоб показати продуктивність рівня GeForce RTX 4070 Ti. Відзначимо, що актуальний прискорювач Intel Arc 770 розглядається як конкурент GeForce RTX 3060. До моменту виходу нового покоління перспективний Battlemage теж може опуститися до рішень середнього рівня.

Джерела:
Videocardz
RedGamingTech

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 27.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: