Оперативна пам'ять продовжуватиме дешевшати у наступному кварталі

Аналітична компанія TrendForce поділилася свіжою інформацією щодо ситуації на ринку пам'яті DRAM. За підсумками поточного кварталу середня ціна мікросхем впаде приблизно на 20% та продовжить падати у квітні-червні — експерти прогнозують зниження на 10-15%. Ця тенденція насамперед викликана надлишком складських запасів та недостатнім попитом.

DRAM

Чипмейкери поки що не встигли адаптуватися під нові умови, проте відповідних заходів вже було вжито. Зараз важко передбачити, яким буде попит на оперативну пам'ять у другій половині року, тому Micron та SK Hynix вирішили розпочати скорочення виробництва чипів. Очікується, що такий крок допоможе повернути баланс попиту та пропозиції, а також зупинити зниження цін.

З іншого боку, для кінцевих споживачів це ідеальна можливість збільшити обсяг оперативної пам'яті у своїх комп'ютерах. Йдеться про стандарт як DDR5, так і DDR4. Наприклад, середня ціна 8-гігабайтного модуля DDR4, згідно з оцінками експертів, у наступному кварталі ймовірно впаде більш ніж на 10%. З прогнозами TrendForce для різних сегментів ринку DRAM можна ознайомитись у таблиці.

DRAM

Джерело:
TrendForce

Обговорити в форумі (коментарів: 87)

Всі новини за 28.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: