AMD рекомендує плати на базі логіки A620 лише для процесорів з TDP 65 Вт

Днями компанія AMD представила набір системної логіки A620 для бюджетних плат AM5 з підтримкою нових процесорів Ryzen 7000-ї серії. Вони мають обмежений набір можливостей, включаючи відсутність швидкого інтерфейсу PCI Express 5.0 і розгону процесорів. Натомість A620 підтримує сучасну пам'ять DDR5 та можливість розгону цієї пам'яті. Однак навряд чи варто розраховувати на використання таких плат у поєднанні із потужними процесорами.

В описі логіки вказується підтримка пікової потужності до 88 Вт, і компанія AMD рекомендує плати на A620 тільки для процесорів з TDP 65 Вт. Це означає, що потужніші CPU будуть обмежені у можливостях Boost через малий ліміт потужності. Проте виробник не накладає жорстких обмежень, і виробники плат можуть розширити потужність для своїх продуктів. Тому обіцяна повна сумісність лише з процесорами, чия потужність укладається в рамки 65 Вт. Більшість дешевих плат на A620 буде підтримувати прості Ryzen 7000 серії без X.

Робота з потужнішими процесорами можлива, але підтримка залежить від конкретного виробника плати. Зокрема, навіть сама AMD на офіційному сайті рекламувала збірку на базі A620 та Ryzen 7 7800X3D (120 Вт). Тому перед покупкою рекомендується ретельно вивчити опис конкретної плати на офіційній сторінці цього продукту.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 68)

Всі новини за 03.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: