Apple призупинила випуск однокристальних систем M2 на тлі низького попиту

Глобальне зниження попиту на комп'ютери сьогодні відчувають багато лідерів галузі, зокрема корпорація Apple. На цьому фоні купертинівці вирішили скоротити виробництво однокристальних систем M2. Джерела в ланцюжках постачання повідомляють, що конвеєр був повністю зупинений протягом перших двох місяців цього року.

Apple M2

Випуск однокристальних систем Apple M2, як відомо, здійснюється на заводах TSMC за покращеною 5-нм технологією. Протягом січня та лютого її партнери, які займаються упаковкою мікросхем, не отримували кремнієві пластини зі згаданими SoC. Постачання було відновлено лише у березні, проте досягло лише половини колишнього обсягу.

Варто додати, що в минулому кварталі виторг Apple від продажу комп'ютерів та ноутбуків впав з $10,9 млрд до $7,7 млрд. Випуск однокристальних систем M2 був налагоджений понад рік тому, коли попит на пристрої з «яблучними» чипами був високим, та, ймовірно, у компанії накопичилися великі запаси готових SoC та комп'ютерів. Це пояснює скорочення виробництва, але його повна зупинка наводить на думку, що попит виявився істотно нижчим за очікування Apple.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 54)

Всі новини за 04.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: