Intel скорочує виробництво мобільних Core 11-го покоління

Компанія Intel починає поступово згортати виробництво процесорів Core 11-го покоління. У лютому було оголошено про скорочення виробництва десктопних моделей сімейства Rocket Lake-S. Остання партія цих CPU буде поставлена у лютому 2024 року. Наразі оголошено і про скорочення виробництва процесорів сімейства Tiger Lake. Цей процес триває в кілька етапів, цього тижня вже почалося зменшення виробництва, а в січні наступного року ряд CPU стане недоступним.

У списку на скорочення виявилося кілька популярних мобільних Core i5 та Core i9 для ноутбуків, включаючи Core i7-11800H та Core i9-11900H. Також під скорочення потрапили чотири десктопні моделі B-серії, які використовують аналогічну архітектуру. Повний список наведено на ілюстрації.

Цікаво, що ці процесори не доступні для вільного роздрібного продажу. Вони поставляються виробникам ноутбуків та готових настільних ПК.

Після скорочення мобільних CPU можна говорити про завершення виробництва Core 11-го покоління, життєвий цикл якого закінчиться у 2024 році.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 06.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: