Samsung продовжує угоду про ліцензування графічних напрацювань AMD

У 2019 році компанії AMD та Samsung підписали угоду, завдяки якій південнокорейський гігант отримав доступ до графічної архітектури RDNA для використання у мобільних однокристальних системах. Результатом цієї співпраці стала SoC Exynos 2200 з графічним ядром Xclipse 920. Щоправда, смартфони на її базі поступаються за швидкодією аналогам на базі платформи Qualcomm, через що галас навколо перенесення архітектури RDNA в мобільні чипи трохи вщух. Однак на цьому співпраця AMD та Samsung не закінчується.

AMD Samsung

Нещодавно закінчився перший контракт, підписаний компаніями у 2019 році. Samsung та AMD вважають, що в мобільному сегменті ще є місце для графіки RDNA, тому обидва гіганти оголосили про продовження вищезгаданої ліцензійної угоди на нерозкритий період часу. Хоча ніяких подробиць не розголошується, очікується, що Samsung незабаром анонсує наступника однокристальної системи Exynos 2200.

Варто додати, що в Мережі вже з'являлася інформація, що майбутня лінійка смартфонів Samsung Galaxy S24, реліз якої очікується наступного року, отримає однокристальну систему Exynos 2400. Однак офіційних відомостей щодо цього поки що не надходило.

Джерело:
AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 06.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: