Intel готує професійну відеокарту Arc Pro A60 із 16 ядрами Xe-Core

Компанія Intel незабаром випустить ще одну відеокарту сімейства Alchemist. Це професійне рішення Intel Arc Pro A60. Зараз на ринку офіційно присутні три відеокарти Intel професійного класу: Arc Pro A40 та Arc Pro A30 для настільних ПК, а також Arc Pro A40M для мобільних систем. Всі вони засновані на GPU ACM-G11 із 8 ядрами Xe-Core. Всі ці моделі доступні у складі готових робочих станцій та постачаються лише OEM-партнерам.

Обмежена доступність та невисока продуктивність не допомагають популяризації Arc Pro. Але майбутня відеокарта Arc Pro A60 трохи цікавіша. Новинка отримає 16 ядер Xe-Core з 2048 блоками FP32, тобто буде вдвічі потужніша за існуючі моделі Intel. Це означає, що Arc Pro A60 базується на старшому GPU ACM-G10 або ACM-G12. Імовірно, відеокарта отримає 128-бітну шину і 8 гігабайтів пам'яті GDDR6. Вона виглядає як аналог мобільної Arc A550M, але за характеристиками слабша за десктопну Arc A750.

Навряд чи нова модель набуде широкого поширення, як і минулі відеокарти Arc Pro. На тлі поступового зниження цін на ігрові Arc можна припустити, що перевагою Arc Pro буде доступна ціна.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 06.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: