Система з двома інженерними зразками AMD EPYC Zen 5 протестована у Cinebench R23

У найближчому майбутньому компанія AMD буде зайнята розширенням асортименту процесорів з мікроархітектурою Zen 4, наприклад, на другу половину року заплановано реліз чипів Ryzen Threadripper 7000 (Storm Peak). Однак у лабораторіях чипмейкера кипить робота над архітектурою Zen 5. Щобільше, зразки майбутніх серверних CPU EPYC вже тестуються спеціалістами AMD.

Результати перших бенчмарків AMD Zen 5 опублікував YouTube-канал Moore's Law is Dead. У минулому він неодноразово ділився достовірними відомостями, але ми, як завжди, рекомендуємо підходити до неофіційної інформації зі здоровим скептицизмом.

AMD Zen 5

Система на базі двох 64-ядерних чипів EPYC Zen 5 була випробувана у Cinebench R23. Інженерні зразки працювали на частоті від 2,3 до 3,85 ГГц. Сумарний обсяг кеш-пам'яті першого рівня становив 10 Мбайт, що відповідає 80 КБ на ядро (проти 64 КБ у Zen 4). Вважається, що кожен процесор містив вісім CCD, тобто у Zen 5 залишиться структура з вісьмома x86-ядрами на одному чиплеті.

Щодо результатів тестування, то Cinebench R23 двосокетна система AMD Zen 5 завершила зі 123 тисячами балів. Це приблизно на 15% більше за показники EPYC Genoa (Zen 4) та відповідає рівню топових чипів Intel Sapphire Rapids в екстремальному розгоні з використанням рідкого азоту.

AMD

Офіційний дебют процесорів AMD Zen 5 має відбутися наступного року. Очікується, що нові чипи можна буде використовувати у нинішніх платформах червоних: AM5 для CPU Ryzen та SP5 для EPYC.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 12.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: