ASUS ROG Ally отримає гібридний процесор AMD Ryzen 7 7840U

На початку цього місяця ASUS анонсувала портативну ігрову консоль ROG Ally. На жаль, вендор не став розкривати всі характеристики пристрою, обмежившись демонстрацією новинки у відомих відеоблогерів. Вони розповіли, що ROG Ally отримає 7-дюймовий екран з роздільною здатністю Full HD та частотою оновлення 120 Гц, а її «серцем» виступить гібридний процесор AMD з ядрами Zen 4 й графічним блоком RDNA 3-го покоління.

Новинка ASUS вже почала з'являтися у базах сертифікаційних центрів. Згідно з описом, в основі передрелізної ROG Ally лежить гібридний чип AMD Ryzen 7 7840U із сімейства Phoenix. В ході анонсу ASUS згадувала кастомний процесор, тому не виключено, що у фінальному пристрої використовуватиметься модифікована версія чипа, наприклад, з кращою енергоефективністю.

Звичайний варіант Ryzen 7 7840U має вісім ядер Zen 4 з підтримкою SMT та номінальною частотою 3,3 ГГц, а також вбудовану графіку Radeon 780M на 12 Compute Units. Його рівень TDP може бути налаштований у діапазоні від 15 до 28 Вт. Оснащення ROG Ally також включає 16 Гбайт оперативної пам'яті LPDDR5, твердотілий накопичувач формату M.2 2230 та роз'єм для підключення зовнішньої відеокарти ROG XG Mobile.

Згідно із заявами ASUS, ігрова консоль ROG Ally вийде найближчим часом. Офіційна презентація пристрою, на думку колег, відбудеться до кінця поточного кварталу.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 18.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: