Intel згортає виробництво ASIC для майнінгу Bitcoin

Корпорація Intel вирішила згорнути ще один напрямок бізнесу. Процесорний гігант повідомив своїх партнерів про припинення випуску ASIC для майнінгу серії Blockscale 1000, офіційний реліз яких відбувся лише рік тому. Щодо їхніх наступників якоїсь інформації не надходило, при цьому чипмейкер пояснив своє рішення бажанням зосередитись на розвитку контрактного виробництва мікросхем у рамках стратегії IDM 2.0.

Intel

Intel досить пізно вийшла на ринок ASIC для майнінгу Bitcoin. Це сталося під час останньої криптовалютної лихоманки, тому чипмейкер все-таки встиг укласти довгострокові контракти з рядом великих компаній, на кшталт Argo Blockchain, BLOCK (раніше відома як Square) та GRIID Infrastructure. Проте ближче до середини 2022-го курс Bitcoin відчутно просів, що призвело до зниження попиту.

Можливість замовити ASIC для майнінгу серії Blockscale 1000 у клієнтів Intel є до жовтня цього року, а останню партію буде відвантажено у квітні 2024-го. У майбутньому корпорація може повернутись до випуску подібних пристроїв, якщо з'явиться відповідна ринкова можливість. Однак найближчим часом підрозділ Custom Compute Group займатиметься лише підтримкою існуючих замовників.

Intel

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Всі новини за 19.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: