Представлено ASUS Zenbook S 13 OLED — найтонший у світі ноутбук з екраном 13,3 дюйма

Компанія ASUS офіційно оголосила про вихід ноутбука Zenbook S 13 OLED (UX5304). Це компактний легкий лептоп, який претендує на звання самого тонкого ноутбука у своєму класі. Товщина Zenbook S 13 OLED лише 10,9 мм при габаритах 296,2 x 216,3 мм та масі 1 кг.

Щоб зменшити вагу та розмірі відносно минулого покоління, інженери ASUS використовували новітні технології та матеріали. Друкована плата має більшу щільність доріжок, вона стала легшою та компактнішою, що дозволило розмістити додатковий тонкий вентилятор. Завдяки цьому нижня частина ноутбука приблизно на 25% тонша, ніж у попередній моделі. Верхня кришка стала на 30% тоншою завдяки спеціальній ультратонкій OLED-панелі. Усі елементи корпусу виготовлено на високоточних на верстатах з ЧПК з міцного та легкого магнієво-алюмінієвого сплаву.

Також новий ноутбук являється найбільш екологічним у лінійці ASUS. Корпус виготовлено зі сплаву, отриманого з постпромислових перероблених матеріалів. Клавіатура та динаміки пристрою виготовлені з переробленого побутового пластику. Новий пристрій має сертифікацію EPEAT Gold, що підтверджує мінімальний вплив на навколишнє середовище протягом усього життєвого циклу продукту.

Вперше під час виготовлення ноутбука було застосовано спеціальний технологічний процес плазмової керамізації металу, за допомогою якого алюмінієва кришка пристрою набуває оригінального вигляду.

Ноутбук Zenbook S 13 OLED оснащено OLED-дисплеєм ASUS Lumina зі співвідношенням сторін 16:10. ASUS Lumina — це нова категорія OLED-дисплеїв у пристроях ASUS. Ці дисплеї підтримують ексклюзивні технології ASUS, як-от ASUS Splendid та ASUS OLED Care, мають показник точності кольору Delta E < 1, знижене енергоспоживання та функції захисту панелі. Роздільна здатність екрана 2880 x 1800, час відгуку 0,2 мілісекунди, пікова яскравість 550 кд/м². Дисплей забезпечує повне покриття колірного простору DCI-P3 у 100% та має сертифікацію DisplayHDR True Black 500.

Конфігурація побудована на процесорах Intel Core i7-1355U або Intel Core i5-1335U сімейства Raptor Lake з вбудованою графікою Intel Iris Xe. Ноутбук використовую до 32 ГБ пам’яті LPDDR5-5200. Встановлено швидкий накопичувач NVMe PCIe 4.0 місткістю до 1 ТБ. Є підтримка Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.2. Вбудована камера має роздільну здатність Full HD та ІЧ-сенсор. Акумулятор має ємність 63 Вт∙год.

При своїх компактних розмірах ноутбук має широкий набір портів: два Thunderbolt 4 Type-C, один USB 3.2 Gen 2 Type-A, один HDMI 2.1 та аудіовихід для гарнітур.

ASUS Zenbook S 13 OLED  доступний у двох кольорах — Basalt Gray і класичний Ponder Blue.

Вартість старшого варіанту з Intel Core i7-1355U та 32 ГБ пам’яті становитиме $1399.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 21.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: