AMD приписують роботу над мобільними чипами Zen 5 із графікою рівня GeForce RTX 4070 Max-Q

У Мережі з'явилися нові подробиці про майбутні мобільні процесори AMD. Ми вже знаємо, що на зміну гібридним чипам Phoenix наступного року прийдуть APU із кодовим ім'ям Strix Point. Вони отримають x86-ядра з мікроархітектурою Zen 5 та продуктивніший графічний блок, який на слайдах AMD фігурує під позначенням RDNA 3+. Однак у планах «червоних» є й цікавіші рішення.

AMD
Зразок AMD Dragon Range

Для початку приділимо увагу вищезазначеним APU Strix Point. У них компанія AMD повинна перейти на архітектуру з різнорідними ядрами, об'єднавши чотири ядра Zen 5 та вісім ядер Zen 5c. Оснащення процесорів також включатиме 24 МБ кеш-пам'яті L3, графічний блок RDNA 3+ на 16 Compute Units та 128-бітний контролер пам'яті LPDDR5X. Ці чипи збережуть монолітний дизайн і виготовлятимуться за досконалішою (щодо 4-нм) технологією.

AMD

Стверджується, що в лабораторіях AMD також йде робота над гібридними процесорами Stix Halo. Для них заявлений чиплетний дизайн, до 16 ядер Zen 5, графічний блок RDNA 3+ на 40 Compute Units та 256-бітний контролер пам'яті LPDDR5X. Така конфігурація дозволить їм конкурувати не тільки з однокристальними системами Apple M-серії, але й з дискретними відеоадаптерами рівня до GeForce RTX 4070 Max-Q.

AMD

Що стосується інших сегментів ринку x86-процесорів для ноутбуків, то наступного року AMD випустить «рефреш» APU Phoenix у формі сімейства Hawk Point, а також флагманські чипи Fire Range. Вони прийдуть на зміну актуальним CPU Dragon Range і, найімовірніше, стануть аналогами десктопних процесорів Zen 5 у конструктивному виконанні BGA. В той самий час заміни для чипів початкового рівня AMD Mendocino поки не планується.

Джерело:
Moore's Law is Dead

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Всі новини за 22.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: