Процесори Intel Meteor Lake отримають кеш-пам'ять четвертого рівня

У Мережі вже з'являлася інформація про наміри Intel оснастити процесори Meteor Lake кеш-пам'яттю четвертого рівня. Наприклад, кілька тижнів тому його згадки були знайдені в патчах ядра Linux. Тепер закордонні колеги виявили патент Intel, в якому описуються функції L4-кешу з кодовим ім'ям Adamantine (ADM).

Intel Meteor Lake

Нагадаємо, характерною рисою Intel Meteor Lake стане багаточипове компонування. У них компанія об'єднає окремі кристали з x86-ядрами, графічним блоком, модулями SoC та I/O. Всі вони розміщені на спільній підкладці, в яку і буде вбудовано Adamantine. Таким чином, доступ до L4-кешу буде у всіх будівельних блоків майбутніх процесорів.

Intel Meteor Lake

Що стосується завдань кеш-пам'яті ADM, то вона має підвищити безпеку процесора та оптимізувати завантаження системи. Цьому, наприклад, сприятиме збереження інформації в L4-кеші під час скидання для скорочення часу завантаження. Насамперед дана функція буде актуальна для інформаційно-розважальних систем автомобілів або різних роботизованих пристроїв.

Цікаво, що патент також підтверджує наявність двох E-ядер із низьким енергоспоживанням у складі мікросхеми SoC. Інше оснащення процесора, який описаний у документах, включає графічний блок на 64 EU та CPU-кристал з двома ядрами Redwood Cove та вісьмома Crestmont. Тобто йдеться про мобільний варіант Meteor Lake. Зразки таких процесорів Intel демонструвала ще 2021 року.

Intel Meteor Lake

Офіційна презентація чипів Intel Meteor Lake має відбутися у другій половині цього року.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Всі новини за 24.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: